Tamara Muller

Wehe den Hoorn (NL)
° 1975
website
Alle kunstenaars
Delen:

Nadat ze haar studies beëindigde in de Koninklijke Kunstacademie van Den Haag in 1997 ontwikkelde Tamara Muller haar unieke visuele vocabularium en stijl als schilder. Terwijl ze schildert studeert ze nog drie jaar lang in de acteurs studio in Den Haag en houdt ze zich ook bezig met theater. Die ervaring zal haar latere werken beïnvloeden. Tamara werkt in Breda.

"De gezichten van Tamara Muller zijn bijna altijd van haarzelf. Ze zijn gestileerd maar weergegeven met een griezelig realisme. Andere delen van het canvas kunnen worden geblokkeerd met eenvoudig pen¬seelwerk of zelfs onafgewerkt blijven, omdat het de gezichten zijn die ertoe doen. Het zijn geen zelfpor¬tretten in strikte zin. In elk portret speelt ze een rol hoewel de rol soms vaag is, flikkerend tussen man, dier, vrouw, kind, verleider, slachtoffer, en soms combinatiesdaarvan. Er zit een spanning in tussen de veronderstelde onschuld van de jeugd en de verlangens en schuld van de volwassen¬heid. Deze verontrustende psychologische dichotomie wordt zorgvuldig afgewogen met een visueel gevoel voor humor. Het werk van Tamara Muller biedt een onstuimig beeld van een enfant-terrible."

- David Lewis -

"type": "image", "_id": "1934", "fileName": "1934", "origFileName": "OffwithherheadII2016oiloncanvas.jpeg", "width": "1673", "height": "2016", "fileSize": "1155907", "url": "http://www.tarmaczero.be/assets/images/OffwithherheadII2016oiloncanvas.jpeg"

Tom Liekens

vorige

Lindert Paulussen

Volgende