Tom Liekens

Berlaar
° 1977
website
Alle kunstenaars
Delen:

"Ik was bezeten van alles wat met de natuur te maken had. Ik maakte vaak natuurwandelingen doorheen de Netevallei en andere natuurgebieden. Ik had ook terraria en aquaria en een grote volière. Terwijl ik nu eigenlijk nauwelijks nog in de natuur kom en een stadsmens ben geworden. Maar die interesse is gebleven, en diende zich aan als onderwerp in mijn werk."

- Tom Liekens -

Tom Liekens (1977) maakt eigenzinnig werk met een heel eigen beeldtaal waarmee hij een volstrekt unieke positie bekleedt binnen de kunstwereld.

In zijn monumentale schilderijen en collages zien we vaak natuur in haar kunstmatige vorm, zoals we die bijvoorbeeld kennen uit dierentuinen en natuurhistorische musea. Of de manier waarop landschappen en dieren werden voorgesteld doorheen de kunstgeschiedenis, in sprookjes of in films. Zijn werk is doorspekt met citaten uit de kunst en de cultuurgeschiedenis.

De kunstenaar woont en werkt in Antwerpen. De kunstenaar studeerde er in 1999 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij nam deel aan ettelijke exposities, sleepte de Camille Huysmansprijs voor Schilderkunst (2006) in de wacht en werd genomineerd voor de Prijs Beeldende Kunst van de provincie Antwerpen (2005). Zijn werk is opgenomen in tal van private en publieke collecties, zoals het M HKA, Belfius, Nationale Bank België, Hogeschool Artesis Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Kunstcollectie provincie Antwerpen en Museum Van Bommel-Van Dam Venlo. Ook verschenen er drie lijvige monografieën van zijn werk.

Marc Janssens

vorige

Tamara Muller

Volgende